Hlavní obsah

Nová kniha Rowlingové vyjde v den světové premiéry i česky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český překlad nejnovější knihy Joanne Rowlingové vyjde 4. prosince, ve stejný den, kdy bude mít kniha světovou premiéru. Bajky barda Beedleho napjatě očekávají především fanoušci Harryho Pottera. Domácí knihkupci je budou moci začít prodávat již minutu po půlnoci, sdělil Radovan Suk z nakladatelství Albatros, které knihu stejně jako potterovskou sérii v češtině vydává.

Článek

Svazek pěti čarodějných pohádek Bajky barda Beedleho obsahuje stopy, které se prokázaly jako zásadní při závěrečné misi Harryho Pottera směřující ke zničení relikvií smrti Lorda Voldermorta. Hermioně Grangerové je zanechal Albus Brumbál v sedmém a závěrečném díle série Harry Potter a relikvie smrti. Avšak pouze jedna z nich se v sedmém díle vypráví. Čtyři zbývající příběhy se v Bajkách barda Beedleho objeví poprvé.

Rowlingová se vzdala honoráře za tuto knihu a čistý výnos z jejího prodeje, který se očekává mezi čtyřmi a osmi milióny liber, bude věnován organizaci Children´s High Level Group. Tuto nadaci založily Rowlingová a členka Evropského parlamentu Emma Nicholsonová ve prospěch dětí trpících ve velkých ústavech.

Bajky barda Beedleho přeložil do češtiny Pavel Medek, překladatel většiny románů o Harry Potterovi. Kniha o 128 stranách bude stát 249 korun.

Harry Potter a relikvie smrti, sedmý a závěrečný díl knih o Harry Potterovi, který vyšel v angličtině 21. července 2007, překonal všechny prodejní rekordy o nejprodávanější knihu všech dob. Knih o Harry Potterovi se celkově prodalo přes 400 miliónů a jsou přeloženy do 65 jazyků. V češtině se celkem prodalo 1,5 miliónu knih o Harry Potterovi, uvedl Suk.

Reklama

Výběr článků

Načítám