Hlavní obsah

Pohádka Peklo s princeznou přichází do našich kin

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední klapku ohlásil minulý týden režisér nové české komediální pohádky Peklo s princeznou Miloslav Šmídmajer. Natočil jako svůj celovečerní hraný debut podle námětu a scénáře Miroslava Buberleho. Na „dotočné tiskové konferenci“ herci a tvůrci vzpomínali hlavně na to, že se celý srpen a září natáčelo na nádherných místech, v krásné krajině, ale že to nebylo vždy snadné.

Článek

Jiří Mádl, který hraje prince, dokonce přiznal, že to byl fyzicky jeden z jeho nejnáročnějších filmů – musel se učit šermovat, jezdit na koni, skákat ze skály.

"Už jsem skákal při výcviku před natáčením Rafťáků, tak jsem chtěl ty zkušenosti využít. Nakonec jsme skočili já i kaskadér,“ řekl Mádl a dodal, že jeho vztah s princeznou je romantický.

Královna Zlata Adamovská

Zlata Adamovská hraje královnu, takže prožila léto s králem Václavem Postráneckým a princem Jiřím Mádlem hlavně na zámku ve Frýdlantu a také v Kroměříži, kde bydlí se svým otcem Petrem Nárožným princezna Tereza Voříšková.

Mít na sobě rokokové šaty, na hlavě rokokovou paruku a procházet se překrásnými zámky a parky je radost pro každou herečku, protože dnes už se dobové kostýmové filmy točí málo – jsou drahé.

"Přestože nosit všechny ty spodničky v pětatřicetistupňových vedrech je pěkná dřina, byla to krásná práce,“ řekla herečka a potvrdila slova režiséra Šmídmajera, že se na výpravě nešetřilo.

V režii Miloslav Šmídmajer

Střihač Adam Dvořák k tomu na adresu Šmídmajera, který je zároveň producentem, dodal: „Ve střižně vzdychal - tak tahle scéna stála 150 000 korun, a teď půjde celá pryč! Ale do rána se na to vyspal a řekl jen, že když tam nemá co dělat, pryč musí. Vítězil v něm režisér nad producentem,“ usmál se Dvořák.

Miloslav Šmídmajer je známý jednak jako producent (filmy Jak se krotí krokodýli, Svatba na bitevním poli), pak jako režisér dokumentárních filmů o známých osobnostech, především o Miloši Formanovi, o němž již dokončuje třetí film.

Reklama

Související témata:

Související články

Jiří Mádl: Učitelka mě posílala do ústavu

Herec Jiří Mádl, který se stal v poslední době idolem dospívajících, odpovídal v úterý čtenářům na online chatu serveru Novinky. Vzpomněl na svá nedávná školní...

Točí se nová česká pohádková komedie

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta nechce vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka nebo...

Výběr článků

Načítám