Hlavní obsah

Kamil Střihavka se vrací k sólo kariéře a natáčí desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z mála skutečně špičkových rockových a popových zpěváků na české scéně, se po několika letech rozhodl natočit autorskou desku a vyrazit sólově na turné.

Článek

Střihavka natáčí desku s novou kapelou Leaders! ve studiu Svárov. Je nejen autorem všech skladeb na albu, ale zároveň i producentem. Za mixážním pultem asistuje Lukáš Martínek a nové CD má vyjít v říjnu tohoto roku.

"Název alba zatím není znám, stejně tak počet skladeb, které by toto album mělo obsahovat," dodala Zdena Selingerová z vydavatelství Sony BMG. Deska bude pokřtěna v pražském klubu Retro Music Hall 4. listopadu.

Prošel si heavy metal i muzikály

Střihavka se nejvíce proslavil v muzikálu Jesus Christ Superstar. Zejména díky dvojici Dan Bárta - Kamil Střihavka se česká verze dostala na světovou úroveň. Podle mínění zástupců britských majitelů práv se Střihavka stal jedním z nejlepších představitelů Ježíše v historii.

Jeho kariéra je ale mnohem delší, už v osmdesátých letech objížděl hospody s kytarou a harmonikou. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let se pustil do metalu se skupinou Motorband, brzy ale zjistil, že tento žánr mu není vlastní.

Kritika vřele přijala jeho další projekt BSP (Baláž, Střihavka, Pavlíček) a v roce 1995 pak zpěvák přišel s debutem skupiny No Guitars!, která vydržela do roku 2000. V současnosti hraje Střihavka v muzikálech Němcová, Excalibur a Dáma s Kaméliemi a intenzivně koncertuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám