Hlavní obsah

Nová komedie od Coenů se odehrává v 60. letech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známá americká filmařská dvojka Ethan a Joel Coenové se pustila do retra. V komedii A Serious Man, jejíž děj se odehrává roku 1967, ale nevsadí na nejslavnější hollywoodské hvězdy jako v předešlé Burn After Reading. Pro hlavní role si vybrali relativně "neprovařené" tváře.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Režiséři Ethan Coen (vlevo) a Joel Coen (vpravo) s producentem Scottem Rudinem

Článek

Hlavní postavy budou hrát Michael Stuhlbarg, divadelní a televizní herec nominovaný na cenu Tony, ale širší veřejnosti spíše neznámý, a Richard Kind. Stuhlbarg bude váženým americkým profesorem, kterého opustí manželka, ale zato se mu v domě zabydlí poněkud ujetý bratr (Kind), který má problémy se společensky přijatelným chováním.

Natáčení má začít už v září. Bratři Coenové si příběh jako obvykle společně napsali a podílí se na produkci, dalšími producenty jsou Tim Bevan a Eric Fellner.

Michael Stuhlbarg se krátce objevil v seriálu Právo a pořádek a věnuje se hlavně divadlu. Richard Kind hrál např. ve filmech Milujte svého zabijáka a Přednosta.

Agent Clooney v Benátkách

Nejslavnější filmy bratří Coenů

Tahle země není pro starý

Lupiči paní domácí

Nesnesitelná krutost

Muž, který nebyl

Bratříčku, kde jsi?

Fargo

Barton Fink

Zbytečná krutost 

Reklama

Výběr článků

Načítám