Hlavní obsah

Nová DVD - Dům pro dva, The TV Set a Nevyhlášená válka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na DVD nosičích se tento týden objevily snímky Dům pro dva s Ondřejem Vetchým a Jiřím Schmitzerem v hlavní roli nebo americké drama o teroristech Nevyhlášená válka. Určitě se pobavíte u komedie The TV Set, do historie pak nahlédnete v kontroverzním filmu 1612: Kronika smutných časů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Dům pro dva

Ve starém domku na okraji města žijí spolu s matkou dva bratři. Starší Bóža je tichý, zodpovědný člověk s názory určenými křesťanskou vírou. Dan je frajírek vyžívající se v alkoholu a v hospodských zábavách.

Oba pracují v tiskárně, zatímco Bóži si všichni váží, Dana považují za flinka. Přesto mají něco společného. Oba, každý po svém, milují Magdu, která nastoupila do tiskárny. Nezodpovědný Dan dívku přivede do jiného stavu, nedokáže však nést následky svého pochybení. Když odejde na vojnu, Bóža požádá Magdu o ruku a ožení se s ní. Štěstí však netrvá dlouho. Z vojny se totiž vrací Dan, aby znovu zasáhl do života svého bratra.

Dům pro dva, Československo, 1988, režie: Miloš Zábranský, hrají: Ondřej Vetchý, Jiří Schmitzer, Ivana Velichová a další.

The Tv Set

Každou zimu se ve velkých televizních společnostech čtou stovky scénářů k pilotním dílům seriálů. Každé jaro je jen malé procento těchto scénářů natočené. Přibližně jedna čtvrtina z nich je pak „vybraná“ do podzimního programu. Zbytek nikdy neuvidí světlo světa. A toto je příběh jednoho takového „pilota“.

Mike Klein (David Duchovny) pracuje už několik roků v televizní společnosti a zdá se, že se konečně i na něho usmálo štěstí. Napsal pilotní díl k seriálu Wexler Chronicles. Jenže problémy nenechají na sebe dlouho čekat. Na konkurzu vyberou Zacha namísto preferovaného TJ, programová ředitelka Lenny má navíc ke scénáři stále nějaké výhrady.

The Tv Set, USA 2006, režie: Jake Kasdan, herci: David Duchovny, Sigourney Weaverová, Ioan Gruffudd a další.

1612: Kronika smutných časů

V neklidných časech po smrti cara Borise Godunova se odehrává velkolepý historický příběh. Rusové jsou ve válce s Polskem a v Moskvě právě probíhá povstání proti polskému vojsku. Působivé spodobnění historických událostí ohromí dokonalou vizuální podobou a strhne napětím nabitými scénami.

Film Wladimira Chotinienka vyvolal mnoho smíšených ohlasů, a to zejména proto, že jej někteří Poláci považují za antipolský.

1612: Chroniki smutnogo vremeni, Rusko 2007, režie: Vladimir Khotinenko, hrají: Mikhail Porechenkov, Andrey Fyedorcov, Aleksandr Baluyev, Marat Basharov, Ramón Langa.

Nevyhlášená válka

Student Hassan je zatčen kvůli podezření z terorismu. Hořká zkušenost z vězení jej nakonec podnítí k akci a stane se členem teroristické skupiny, která operuje v USA. Těsně před plánovaným útokem jsou odhaleni, Hassanovi se však podaří uniknout.

Úkryt nachází u svého přítele z dětství Sayeeda, který se již úspěšně začlenil do americké společnosti. Postupně začíná Hassan o svém dřívějším přesvědčení pochybovat a čeká jej složité rozhodování, zda dál pokračovat v teroristické misi.

The War Within, USA 2005, režie: Joseph Castelo, hrají: Ayad Akhtar, Firdous Bamjim Nandana Senová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám