Hlavní obsah

Poděbradské Barvy léta 2008 se přesunou do většího areálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PODĚBRADY

Kvalitní obsazení slibuje 7. ročník hudebního festivalu Barvy léta, který se uskuteční v sobotu 19. července u jezera v Poděbradech na Nymbursku. Akce, na které mimo jiné vystoupí Vypsaná fixa, Mňága a Žďorp, Jaroslav Uhlíř a Tři sestry, se pro zvyšující se zájem diváků přesune z dosavadního areálu na větší louku v těsném sousedství. V pátek to řekl zástupce pořádající společnosti Krakonošovo s.r.o Pavel Martínek.

Foto: Peška Stanislav, ČTK

Skupina Tři sestry vystoupí na festivalu Barvy léta 2008.

Článek

V loňském roce festival, který je charakteristický možností koupání v nedalekém jezeru, navštívilo 2500 diváků. Letos pořadatelé očekávají ještě o několik stovek lidí více.

"Stejně jako v předchozích letech jsme připraveni i na možnost bouřek. Pro tento případ bude k dispozici velký stan," uvedl Martínek.

Festival má mezinárodní charakter

Barvy léta zahájí od 12:00 koncert punkové kapely Bobr Chutná 2x. Od roku 2005, kdy na festivalu vystoupila skupina The Rattlesnakes z Petrohradu a slovenští punkeři Horkýže Slíže, mají Barvy léta mezinárodní charakter.

Letos se opět po dvou letech představí Horkýže Slíže a akci zakončí havanská šestice Son Coliente, držitelé ocenění pro skupinu roku Prague Latin Awards 2006, kteří hrají tradiční kubánskou hudbu.

Reklama

Související články

Začíná festival České hrady.cz

V pátek začíná čtvrtý ročník putovního festivalu České hrady.cz na Točníku ve Středočeském kraji. Na festivalu během čtyř prázdninových víkendů vystoupí vždy...

Sázavafest představil další novinky

Letošní ročník letního multikulturního festivalu O2 Sázavafest se uskuteční od 31. července do 2. srpna ve středočeském Kácově. Na úterní tiskové konferenci...

Výběr článků

Načítám