Hlavní obsah

Michal Pavlíček připravuje knižní zpověď

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skladatel a hudebník Michal Pavlíček Právu řekl, že v září vyjde kniha Země vzdálené, která je ohlédnutím za jeho životem a současně jeho otevřenou zpovědí. Protože má v hudbě rád pestrost a míchání žánrů, odrazí se to i na výtvarné stránce knihy. Bude vytištěna ve větším formátu a hlavní roli budou hrát barvy.

Foto: Foto Archiv, Právo

Michal Pavlíček

Článek

„Je o mém osobním i hudebním životě. Je to v podstatě takové vzpomínání a zároveň je tam i větší rozhovor, jenž se mnou dělala Marie Resslová. Obsahuje různé mé pocity a pohledy na život a na věci okolo nás. Část o mém hudebním životě je docela zevrubná. Snažil jsem se o pravdivý obraz doby, kterou jsem v muzice prožil. Nepopírám, že jsem se chtěl také vyrovnat s minulostí Pražského výběru, který za dramatických okolností ve své původní podobě skončil,“ řekl Pavlíček.

Tvrdí, že jeho knižní zpověď je maximálně upřímná. Neinicioval by prý podobný projekt, kdyby se měl vyhýbat tématům, která mu jsou nepříjemná.

Nové sólové album pokřtí na podzimním Sázavafestu

Nové sólové album pak pokřtí 8. listopadu na podzimním Sázavafestu. Jeho název není dosud znám, ovšem Pavlíček ví, že na něm bude stylový mix. „Jsem člověk, který má hudební rozptyl docela široký. Mám rád různé styly, fúze a přiznávám, že jsem měl problém seřadit je na jedno album. Rád experimentuji, ale vedle toho i skládám normální rockové písničky.“

Pavlíček se v létě představí na festivalu Sázavafest v Kácově, který se koná na přelomu července a srpna. Vystoupí s Bárou Basikovou a připomenou jak staré společné skladby z období skupiny Stromboli, tak i pozdější písničky z nárazové spolupráce.

Hudebník ještě řekl, že do pražského Divadla Ta Fantastika chystá s režisérem Vladimírem Morávkem projekt, který by se měl odehrávat na pomezí žánrů. Další podrobnosti neprozradil kvůli tomu, že uvedené dílo je ve stadiu prvních příprav.

Reklama

Související články

Křest Dámy s kaméliemi

Netradiční křest alba písniček z muzikálové verze romantického příběhu Alexanda Dumase ml. Dáma s kaméliemi, které pro Divadlo Ta Fantastika složil Michal...

Výběr článků

Načítám