Hlavní obsah

V pražském Kongresovém centru vystoupí Suzanne Vega

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká folkrocková zpěvačka a písničkářka Suzanne Vega vystoupí v úterý večer v pražském Kongresovém centru. V České republice koncertuje už podeváté. Tentokrát představí své loňské album Beauty And Crime, na němž zpracovává především všední zážitky ze svého každodenního života v New Yorku. Role předskokana se zhostí zpěvačka a herečka bulharského původu Monika Načeva.

Článek

Osmačtyřicetiletá zpěvačka a kytaristka se v minulosti proslavila zejména hity Luka a Tom´s Diner z alba Solitude Standing z roku 1987. Píseň Luka je napsána z pohledu dětské oběti zneužívání a přinesla zpěvačce mnohá ocenění od organizací bojujících proti zneužívání dětí. Získala za ni mimo jiné nominaci na Grammy a cenu MTV za nejlepší videoklip ženské interpretky.

Hit Tom´s Diner se držel desítky týdnů ve všech světových hitparádách. Skladba se později ještě proslavila v remixu britských DJ's DNA.

Zpěvačka nominovaná celkem na pět Grammy debutovala v roce 1985 deskou Suzanne Vega, jež sklidila velký úspěch u posluchačů i kritiky, hlavně díky singlu Marlene On The Wall. Vega dosud vydala sedm studiových alb a dvě alba retrospektivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám