Hlavní obsah

Kravitz v Praze: kdo měl lístek na sezení, prohloupil

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák a multiinstrumentalista Lenny Kravitz se v pondělí opět ukázal v Praze a jako vždy odvedl dobrou práci. Více než dvouhodinový koncert v O2 Aréně napěchoval hity k prasknutí. Za svou dlouhou kariéru jich napsal a natočil tolik, že žádné vycpávky nemá za potřebí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lenny Kravitz v Praze: "Ať láska vládne!"

Článek

Zeppelinovský riff z novinky Bring It On, která je druhou skladbou aktuálního alba It Is Time For a Love Revolution, ohlásil začátek pražského vystoupení slavného rockového manekýna a jeho vynikající doprovodné skupiny.

Následovala smršť prověřených hitů vyváženě poskládaná ze všech desek od osmdesátých let po současnost - Mamma Said, It Ain't Over Till Is Over, Live, Let Love Rule, Believe, Fly Away a další.

Lenny Kravitz v Prazefoto: Právo/Milan Malíček

Ke konci to už vypadalo, že Kravitz odejde, aniž by roztančené fanoušky "dorazil" proslulou vypalovačkou Are You Gonna Go My Way, ale obavy byly zcela zbytečné. Kravitz se vrátil k přídavku. Ani taková hvězda jako on si nedovolí vynechat svůj největší hit.

Během koncertu si vyzkoušel hned několik nástrojů (je o něm známo, že si většinu písní nahrává sám včetně bicích), ale příiš se nepředváděl, většinu prostoru věnoval spíše svým spoluhráčům - vynikající byla druhá kytara, saxofonista i trumpetista, který na chvíli přenesl arénu ze světa kytarových riffů do hájemství jazzových improvizací.

Lenny Kravitz se chystá na jedno ze svých kytarových sól.foto: Právo/Milan Malíček

Kravitz pak sestoupil z pódia a během prodloužené Let Love Rule se procházel mezi fanoušky, kteří opakovali refrén. Stovky lidí si s ním chtěly podat ruku a ochranka měla co dělat.

Většina návštěvníků neskrývala nadšení z vynikajícího koncertu, téměř každou píseň vítala povykem a po úvodním riffu se okamžitě tančilo (ti, kteří šetřili energii na závěr, se alespoň pohupovali). Kravitz nemusel nikoho přemlouvat, aby se zvedl ze židle, jak tomu bývá na některých nepovedených rockových koncertech, protože k tomu docházelo spontánně. Při Fly Away už to ani tribuny nevydržely a začaly postupně tančit. Kdo měl lístek na sezení, tentokrát prohloupil.

Reklama

Výběr článků

Načítám