Hlavní obsah

Rage Against The Machine hrají kousek od Bratislavy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky českých rockových festivalů nabízejí zábavu prakticky na každý letní víkend až do září, jenže jim většinou chybí skutečné zahraniční hvězdy. Proto není na škodu se podívat, co se děje za humny. Např. v rakouském Nickelsdorfu, cca 40 km od Bratislavy, o víkendu potkáte Rage Against The Machine (R.A.T.M.), The Verve, Judas Priest a další.

Článek

Čeští fanoušci R.A.T.M. zatím marně čekají na koncert svých idolů. Nejblíže hrají právě v Rakousku. Před časem se skupina, která v devadesátých letech svým debutem vystřelila k celosvětové popularitě, rozpadla kvůli hádkám mezi temperamentním frontmanem Zackem de la Rochou a zbytkem kapely.

Kytarista Tom Morello, basista Tim Commerford a bubeník Brad Wilk se pak spojili se zpěvákem Chrisem Cornellem a vytvořili formaci Audioslave, která ale skončila, když se v roce 2007 R.A.T.M. obnovili. Evropští fandové usekávaných riffů a levičáckých textů se tak letos dočkali.

Třídenní festival Nova Rock v Nickelsdorfu trvá od 13. do 15. června a nabízí desítky světových kapel. Kromě kultovních R.A.T.M. vystoupí Incubus, The Verve, Kid Rock, Judas Priest, Anti-Flag, Sex Pistols, Die Ärzte, Motörhead, Bad Religion nebo Bullet For My Valentine. Raritou v programu je jediná česká kapela Sunshine.

Nickelsdorf se nachází cca 40 km od Bratislavy u maďarsko-rakouských hranic. Podrobný program festivalu najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám