Hlavní obsah

Irglová s Hansardem v Praze, Telči, Náměšti či Českém Krumlově

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během léta odehrají nositelé Oscara za píseň Falling Slowly z filmu Once Markéta Irglová a Glenn Hansard několik koncertů v rámci českého turné. Navštíví Prahu, Telč, Náměšť nad Oslavou či Český Krumlov.

Foto: ČTK

Držitelka Oscara za píseň Falling Slowly z filmu Once Markéta Irglová

Článek

V neděli 8. června se zastaví v pražském Divadle Archa, 27. července se uskuteční koncert na zámeckém nádvoří v Náměšti nad Oslavou, 30. července vystoupí na festivale Prázdniny v Telči, 1. srpna v Českých Budějovicích a 2. srpna na Mezinárodním hudebním festivalu Český Krumlov.

V Praze doprovodí duo Irglová-Hansard členové Hansardovy mateřské kapely The Frames. Na koncertě zazní písně z Oscarem oceněného filmu Once, alba Swell Season i repertoáru Frames. Předskokanem bude ve 20:00 irský hudebník Liam Ó Maonlaí.

„Chtěli jsme přijet hned po Oscarech, ale to se nepodařilo. Praha má pro nás stejně jako celá Česká republika zcela mimořádnou atmosféru. Je tady spousta lidí, kteří nám v minulosti pomáhali a věřili nám a vždycky se s nimi rádi potkáváme, ať na koncertě nebo mimo něj," okomentovala pražský koncert Markéta Irglová. Duo se zároveň objeví v sobotu v noci jako hlavní hosté pořadu ČT Noc s Andělem.

Slavná dvojice už má za sebou rozsáhlé turné po Americe a v Čechách vystupuje pouze na místech, kde hrála i v době před Oscary. Tato pódia dostala přednost před ostatními, protože Hansard s Irglovou chtěli poděkovat pořadatelům i návštěvníkům za přízeň v minulých letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám