Hlavní obsah

Artefakty z Titaniku se přesunuly do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po výstavě v Brně se na 300 artefaktů z legendárního vraku Titanic přesunuje do Prahy, kde je bude možné vidět od 5. června ve Velkém sále Lucerny.

Foto: ČTK

Titanic byl největší lodí své doby, na délku měřil 259,83 metru.

Článek

Každý z návštěvníků výstavy obdrží na začátku palubní lístek a na konci se dozví, zda pasažér, jehož lístek na něj vyšel, potopení Titaniku přežil. Mezitím si projde celou historií lodi od stavby, přes život na palubě až k potopení a následným pokusům o vyzvedávání předmětů z mořského dna.

V první třídě mohlo být 750 cestujících, kajuty byly prostorné a vybavené prvotřídními materiály. Konkurovat mohly nejlepším hotelům světa. Lodní lístek první třídou převyšoval dnešních 43 780 eur a dva nejluxusnější apartmány by přišly na 82 tisíc eur. foto: Právo/Jan Chmelíček

Kromě jednotlivých artefaktů (kufřík, cylindr, či porcelán) výstava nabízí i ucelené repliky kajut první a třetí třídy. Nechybí videoprojekce a informace o historii zachraňování předmětů z vraku.

Brašna cestujícího druhé třídyfoto: Právo/Jan Chmelíček

Producentem výstavy je společnost RMS Titanic, Inc, která už v Praze uvedla kontroverzní výstavu lidských ostatků Bodies. Tato firma má jako jediná povolení vyzvedávat věci z vraku Titaniku.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketpro v cenách od 280 do 330 Kč. Poskytují se skupinové a dětské slevy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám