Hlavní obsah

Kerndlová do finále Eurovize nepostoupila

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká zpěvačka Tereza Kerndlová do finále televizní soutěže Eurovision nepostupuje, a Češi tak o pořad zřejmě definitivně ztratí zájem. Semifinále odvysílané ve čtvrtek Českou televizí se vyznačovalo poměrně nízkou úrovní soutěžících, zato však poskytlo řadu námětů k zamyšlení. Patří tento pořad na obrazovky veřejnoprávní televize? A patří vůbec na nějaké obrazovky?

Článek

Semifinále Eurosongu bylo především přehlídkou bizarních postaviček, o kterých v ČR nikdo nikdy neslyšel a pravděpodobně už ani nikdy neuslyší.

Zahajující Euroband z Islandu jasně naznačil, kudy se bude estráda ubírat. Většina soutěžících předváděla stále to samé - prostinký dance floor, jaký se hrál na českých diskotékách někdy na začátku 90. let.

Do finále postoupil například turecký zpěvák Mor ve Otesifoto: Reuters/Marko Djurica

Čestnou výjimku tvořili turečtí rockeři a v nudné šedi vynikla také chorvatská skupina s rapujícím dědečkem v bílém klobouku, který se chtěl předvést i jako mixující DJ.

Kerndlová zapadla

Někteří ze soutěžících sice byli hlasově vybaveni, ale svůj talent vyplýtvali na naprosto jalové písně, ať už to byl švýcarský reprezentant Paolo Meneguzzi, Jeronimas Milius z Litvy (prý má rád metal, ale zazpíval pop) nebo maltská zpěvačka Morena.

Česká reprezentantka Tereza Kerndlová nemohla nabídnout ani výjimečný hlas, ani kvalitní hudbu. Její vystoupení tak v nekonečné řadě zpěváků a skupin logicky zapadlo.

Tereza Kerndlová v soutěži Eurosongfoto: ČTK/Sari Gustafsson

Kdo postoupil do finále:

Island - Euroband 

Ukrajina - Ani Lorak

Chorvatsko - Kraljevi ulice a 75 Cents

Albánie - Olta Boka

Gruzie - Diana Gurtskaja

Dánsko - Simon Mathew

Švédsko - Charlotte Perelli

Lotyšsko - Jeronimas Milius

Turecko - Mor ve Oetesi

Portugalsko - Vania Fernandes 

Po dvou hodinách průměrných písniček a reklamních vsuvek, líčících hostitelský Bělehrad jako ráj na zemi, moderátoři vyhlásili, kdo dostal nejvíc hlasů od diváků a postupuje do sobotního finále. Česká republika mezi uvedenými zeměmi nebyla. Otázkou je, jestli to někomu (kromě Terezy Kerndlové) vůbec vadí.

Reklama

Výběr článků

Načítám