Hlavní obsah

Madonna představila v Cannes svůj dokument o Malawi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Madonna představila na filmovém festivalu ve francouzském Cannes dokumentární film I Am Because We Are, který ukazuje bídu v africkém Malawi. Ve snímku, který sama produkovala, poukazuje zejména na utrpení dětí postižených nemocí AIDS.

Foto: Eric Gaillard , Reuters

Madonna v Cannes

Článek

"Je tady hodně sdělovacích prostředků, je to velké privilegium prezentovat tady film," řekla zpěvačka, kterou ve filmovém sále uvítal podle serveru BBC News velký potlesk.

Madonnin film vypovídá o zoufalých životních podmínkách v Malawi, o bídě, v níž tam žijí děti, z nichž mnohé trpí nemocí AIDS. Snímek vyzývá diváky, aby se pokusili nabídnout pomoc.

Devětačtyřicetiletá zpěvačka, která film také namluvila, sama nyní prochází procesem adopce malawiského chlapce, kterého má od roku 2006 ve své péči.

Madonna se spolu s herečkou Sharon Stoneovou zúčastnila benefičního večera Americké nadace pro výzkum AIDS (amfAR), kterou založila bývalá hollywoodská diva Elizabeth Taylorová. Společně se budou snažit nashromáždit co nejvíce peněz na boj proti nemoci AIDS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám