Hlavní obsah

Nova dostala pokutu za reportáž o mýtném

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila na svém dvoudenním, ve středu skončeném jednání, pokutu 400 tisíc korun televizi Nova za reportáž Vymýtání mýta z pořadu Na vlastní oči vysílaném v listopadu 2006. Reportáži podle rady chyběla objektivnost a vyváženost.

Článek

Reportáž pojednávala o výběrovém řízení na vybudování systému pro výběr mýtného, které za údajně podezřelých okolností vyhrála rakouská firma Kapsch.

"Pořad neposkytl potřebný informační rámec, aby diváci vůbec byli schopni posoudit odbornou, ekonomickou, právní i politickou rovinu tohoto případu," píše se v analýze úřadu rady, na základě které rada hlasování o pokutě rozhodovala.

Radní současně zahájili správní řízení s Novou a Primou kvůli dvěma divácky úspěšným filmům vysílaným od 20.00 hodin, a sice Roc(k) podvraťáků (vysílala Nova letos v květnu) a Já, mé druhé já a Irena (dávala Prima v dubnu).

Provozovatelům televizí vytýká, že oba filmy se měly vysílat až po 22. hodině, protože mohou ohrozit fyzickou, psychickou nebo mravní výchovu dětí a mládeže a také podle radních snímky obsahovaly přílišnou vulgaritu a nadávky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám