Hlavní obsah

Spielberg chce točit dalšího Indianu Jonese, pokud se poslední zalíbí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Steven Spielberg na festivalu v Cannes utrousil, že by si ještě jednoho Indianu Jonese natočil, pokud se čtvrtý díl s podtitulem Kingdom of the Crystal Skull (království křišťálové lebky) bude lidem líbit, uvedla BBC. Reakce jsou zatím smíšené.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Režisér Steven Spielberg v Cannes

Článek

Film měl premiéru v neděli a Spielberg se jí účastnil spolu s hlavními hereckými představiteli Harrisonem Fordem, Cate Blanchettovou a Shiou LaBeoufem.

První kritiky v zahraničních médiích nebyly nijak nadšené, ale ani film neodsuzovaly. Podle všeho jde o další podařený masový produkt filmového průmyslu, který lze brát jako slušnou zábavu.

Spielberg už předtím několikrát řekl, že čeká velký úspěch u diváků, ale není si moc jistý u kritiků. Herec Harrison Ford se domnívá, že populárním filmem vždy někteří pohrdají, ale to mu nedělá starosti.

"Pracuji pro lidi, kteří platí za podívanou, to jsou moji klienti. Udělali jsme tento film proto, aby vzbuzoval radost u lidí, kteří se na něj půjdou podívat do kina," uvedl herec, který prý nemá strach z "biče kritiky".

Omluva ruskému lidu

Asi nejvtipnější byla před novináři herečka Cate Blanchettová, který ztvárnila ve filmu zlou Rusku (děj se odehrává v 50. letech). "Proboha, omlouvám se všem ruským lidem!“ zvolala a schovávala hlavu v dlaních, když se na ni obrátila s dotazem ruská novinářka.

Česká premiéra filmu, který se pravděpodobně stane kasovním trhákem roku, se koná 22. května.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám