Hlavní obsah

Hřebejkův film U mě dobrý pomohl charitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském kině Atlas se v úterý 13. května uskutečnila benefiční předpremiéra nového filmu Jana Hřebejka U mě dobrý. Výtěžek z akce, 290 400 Kč byl věnován Domovu Sue Ryder a jeho projektu výstavby Centra Sue Ryder pro seniory trpící Alzheimerovou chorobou.

Článek

K akci se připojila i firma Baťa, která uspořádala na svých webových stránkách aukci bot pánů Polívky a Schmitzera, které se podařilo z filmu uchovat. Boty byly pro Domov Sue Ryder vydraženy za 9 999 a 10 999 Kč a předány z rukou režiséra na pódiu před projekcí.

Jan Hřebejk, režisér a patron Alzheimerovského centra, navázal na minulé předpremiéry svých snímků Pupendo, Horem pádem a dvě divadelní představení, na nichž se podařilo vybrat za stejným účelem celkem dva milióny korun. Na dostavbu centra, jehož budova je již zastřešena, je však zapotřebí shromáždit ještě dalších 27 miliónů.

Nová komedie vznikla na motivy povídek Petra Šabacha, které převedl do scénáře Petr Jarchovský a zrežíroval Jan Hřebejk. Divák se v ní přenese do divokých devadesátých let, do doby našich prvních krůčků na novém, neprobádaném území rašícího kapitalismu v Čechách.

Šest přátel, zahrádkářů a rybářů, se schází v malebné přístavní hospodě U Buddyho na Libeňském ostrově. Jejich poklid, který tráví u desetníkového mariáše, skončí ve chvíli, kdy se jeden z nich stane obětí falešných hráčů z Vysočanské tržnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám