Hlavní obsah

Film Sex ve městě ukáže hrdinky seriálu zralejší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film s názvem Sex ve městě: Film navazující na stejnojmenný seriál začne tam, kde skončily poslední televizní díly. Hrdinky však prý budou o něco zralejší a hloubavější. Hlavní postava Carrie ve filmu postoupí ve své kariéře jako spisovatelka bestsellerů, romantická Charlotte otěhotní, právnička Miranda bude bojovat s mateřskými povinnostmi a nezávislá Samantha se odstěhuje za svým milencem do Los Angeles.

Článek

Filmové zpracování úspěšného amerického seriálu z let 1999 až 2004, který si získal fanoušky po celém světě, mohou čeští diváci v kinech vidět od 5. června. "Natáčení filmu znamenalo posun v každém směru. Jsme trochu starší a problémy, které řešíme, jsou méně hloupé a hlubší," řekla k novému filmu Cynthia Nixonová, která hraje zrzavou právničku Mirandu.

Carrie, jejíž komplikovaný milostný život seriálu dominoval, překročí ve filmu - stejně jako její představitelka Sarah Jessica Parkerová v životě - čtyřicítku, stane se přispěvatelkou časopisu Vogue a bude žít se svým vysněným panem Božským. Charlotte zrealizuje svůj sen o tradičním manželství. Miranda se bude v Brooklynu potýkat s rolí matky a toužit po Mahattanu, který je centrem celého seriálového příběhu.

Novou tváří mezi čtveřicí oblíbených hrdinek je šestadvacetiletá loňská držitelka Oscara za roli ve filmu Dreamgirls Jennifer Hudsonová, kterou režisér Michael Patrick King obsadil do role Carrieiny asistentky.

Premiéra v Londýně 

V pondělí si film odbyl premiéru v Londýně. Představitelky hlavních rolí při ní na sebe stejně jako v seriálu poutaly pozornost módními šaty od slavných návrhářů. Nejvíce zaujal model Parkerové, která na sobě měla světle zelené šaty od britského návrháře Alexandera McQueena a klobouček s květinami a motýly. Kim Catrallová, která hraje Samanthu, si oblékla červené šaty od Vivienne Westwoodové a Cynthia Nixonová měla černou róbu s hlubokým výstřihem od Calvina Kleina. Kristin Davisová (Charlotte) přišla v méně vyzývavých růžovofialových šatech klasického střihu.

Otazníky vyvolalo to, proč měl snímek premiéru v Londýně, a ne v New Yorku, který hraje v příběhu čtyř nezávislých elegantních žen nezastupitelnou úlohu. Podle Nixonové byla pondělní premiéra jen předstupněm k hlavnímu uvedení filmu v New Yorku. "Máme takovou malinkatou premiéru v Londýně a máme také malinkatou premiéru v Berlíně. Připravujeme se na tu newyorskou, která bude obrovská a odehraje se těsně před nasazením filmu do kin po celém světě," vysvětlila Nixonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám