Hlavní obsah

Tanec Praha bez Bittové

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z připravovaných představení 20. ročníku Mezinárodního festivalu Tanec Praha se ruší kvůli mimořádně nízkému grantu, který festivalu letos přidělil pražský magistrát. Byly zrušeny oba večery, na kterých měla vystoupit spolu s americkými tanečníky Wendy Ossermann Dance Company naše známá zpěvačka a houslistka Iva Bittová (13. a 14. 6. v Divadle Archa).

Článek

Festival, který se má konat od 1. do 25. června, už zrušil vystoupení francouzského souboru Käfig. „Navržená výše grantu 300 tisíc korun je při našem rozpočtu 12 miliónů korun zcela likvidační,“ uvedla ředitelka festivalu Marta Lajnerová.

„O vyhrocené situaci jsem na počátku dubna informovala primátora a všechny radní. Na jejich odpověď však stále čekám,“ dodala. Magistrát v minulosti festival značně podporoval. Ještě loni mu přidělil grant 1,9 miliónu, letos komise doporučila 3 milióny korun.

Ohrožené je také vystoupení švýcarského souboru Orbite, který má festival zahajovat. Nedostatek financí je důvodem, proč bude letos předprodej zahájen teprve začátkem května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám