Hlavní obsah

Blunt přijede znovu v říjnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britskému písničkáři Jamesi Bluntovi se v Česku zalíbilo a po dvou letech se vrací koncertovat do Prahy. Vystoupí 27. října 2008 v Aréně HC Sparta Praha.

Článek

Blunt u nás naposledy hrál v Lumbeho zahradě na Pražském hradě v roce 2006. Nyní přijede v rámci evropského turné k desce All The Lost Souls, která vyšla na podzim 2007.

„Turné je největší zábava, co můžete zažít. Je to nejlepší vynález, se kterým kdy kdo přišel,“ říká Blunt, který patří ke komerčně nejúspěšnějším britským zpěvákům současnosti.

Proslavil se deskou Back to Bedlam v roce 2004, krátce poté, co vystoupil z armády. Absolvent vojenské akademie, který sloužil jako voják v Kosovu, připouští, že právě v písních nachází svobodu vyjádřit to, o čem nedokáže hovořit. „Moje hudba je autobiografická, je to vyjádření mých pocitů a postojů. Píši ji pro sebe.“ říká.

Album Back to Bedlam se prodalo v 11 miliónech kopií, Blunt byl nominován na pět Grammy a rádiový hit You´re Beautiful se stalprvní britskou písní od dob Eltona Johna a jeho Candle in the Wind, která se v USA dostala na 1. místo hitparády. James Blunt získal dvě ceny MTV Awards a dvě Brit Awards.

Vstupenky na koncert budou k dostání od 15. dubna 2008 na webových stránkách Jamese Blunta - www.jamesblunt.com. V České republice budou vstupenky k dispozici od 17. dubna 2008 v síti Ticketpro. Více na www.innervisions.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám