Hlavní obsah

Severa z Novy bude moderátorem na digitální Z1

Právo, jp

Digitální zpravodajsko - publicistická televize Z 1 získala do týmu tváře z řad rozhlasových a televizních moderátorů i píšících novinářů. Mezi moderátory, kteří nabídku Z1 už přijali, je i Martin Severa.

Foto: Archív, Právo

Martin Severa

Článek

Severa tvořil před deseti lety úspěšnou moderátorskou dvojici Televizních novin Novy spolu s Evou Jurinovou, nynější mluvčí motolské nemocnice. Na Primě moderoval loni Severa pořad Krimi live, který se již v letošním roce nevysílá.

Dalšími posilami pro Z1 se stane Aneta Snopová, Jana Víšková, Jan Němec a Vladimír Kroc. Ve funkci vedoucího vydání zpravodajství se objeví Jakub Knězů a ekonomické zpravodajství povede Libuše Bautzová. Obsazení dalších funkcí pro zpravodajství a ostatní zamýšlené pořady televize bude známé po ukončení právě probíhajících konkurzů a jednání s dalšími uvažovanými zaměstnanci.

Televize Z1 tak pokračuje v přípravách na zahájení vysílání, které by chtěla spustit před létem 2008. Radu pro rozhlasové a televizní vysílání požádá v nejbližších dnech o kompenzační licenci. Digitální zpravodajská televize zalovila i v redakci zpravodajství České televize.

Z Kavčích hor tam míří redaktoři Jakub Knězů a Petr Buchta. Serveru DigiZone.cz to potvrdil generální ředitel Z1 Martin Mrnka i pověřený ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich.

Reklama

Výběr článků

Načítám