Hlavní obsah

Ivan Mládek po úspěchu v Polsku nahrává desku v polštině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudebník Ivan Mládek natáčí nové album, na němž bude třetina písní nazpívána v polštině. Poláci si totiž oblíbili jeho nestárnoucí píseň Jožin z bažin, která v Polsku nyní vede ve všech hitparádách. Vydání desky s názvem Jožin z bažin v polsce je plánováno na konec února, oznámilo české vydavatelství B.M.S.

Článek

Písnička se dostala do povědomí Poláků na začátku ledna díky internetu. Třicet let starý klip opatřený polskými titulky se od té doby objevil už i ve veřejnoprávní televizi TVP a Jožina hrají také některá rádia. Mládek se stal v Polsku velmi populární a začal dosahovat úspěchu takových ikon české hudební scény jako je třeba Helena Vondráčková.

"Kvůli naprostému šílenství v Polsku okolo Jožina z bažin jsme se s vydavatelstvím B.M.S. rozhodli natočit pro ně desku. Bude to mix českých a polských verzí mých písní," uvedl Mládek s tím, že doufá, že to není poslední deska.

Autor známých songů podle vydavatelství uvažuje i o tom, natočit píseň z moravských mokřadů i v dalších jazycích. "Když má Jožin úspěch v Polsku, proč by nemohl mít třeba na Ukrajině nebo v Maďarsku," dodal.

Na chystaném albu se objeví 17 skladeb, zhruba jedna třetina z nich v polském originále. Zbytek budou známé hity v českém jazyce, aby se Polákům Mládek představil tak, jak ho znají všichni v Česku. Mládek se dokonce severním sousedům předvede i naživo v rámci své výstavy obrazů v polském Opole, kde zahraje i několik skladeb z nového alba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám