Hlavní obsah

Napalm Death začínají turné po ČR 

Legendární britskou grindcorovou skupinu Napalm Death čeká tento týden turné po České republice a Slovensku, které začíná 15. ledna v Českých Budějovicích a vyvrcholí 20. ledna v Brně.

Článek

Napalm Death patří k nejvýznaměnjším představitelům extrémních forem metalu a hard core. Koncem osmdesátých let dovedla ad absurdum zběsile rychlé speed core, když písně zkrátila do několik sekund, jak ukazuje album Scum.

Protože tímto směrem již nebylo možné dále pokračovat, tak se soubor přeorientoval, inspiroval se extrémními formami metalu a stal se jedním ze spolutvůrců drtivého grind coru. Po celý zbytek kariéry se skupina pohybovala mezi grindem a death metalem.

I na počátku devadesátých let v době, kdy se kapela hodně přiblížila death metalu, si uchovala hardcorovou ideologii. Nikdy nezpívala o haldách mrtvol, ale o společenských problémech. Její zpěvák Barney se otevřeně hlásí k tradicím odborářského hnutí.

Kapela se na výsluní vrátila v novém tisíciletí, když vydala společensky zabarvená grindcoreová alba Code Is Red a Smear Campain

Reklama

Výběr článků

Načítám