Hlavní obsah

Dražan natočí znovu Jarmareční boudu

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dan Bárta, Ondřej Vetchý a Jaroslav Dušek budou hrát v novém českém filmu Jarmareční bouda, který začne v dubnu natáčet režisér Pavel Dražan. Scénář byl inspirován jeho stejnojmenným filmem z roku 1982, který se tehdy promítal jen v klubech a také na zahraničních festivalech.

Článek

„Jsme přesvědčeni, že poselství příběhu je nadčasové, proto jsme se rozhodli ho s několika úpravami natočit na barevný 35mm film,“ říká Dražan a dodává, že důraz chce klást především na výtvarné zpracování a hudbu.

„Hodně mě ovlivnili režiséři jako Akira Kurosawa, Federico Fellini nebo skladatelé Sergej Prokofjev a Modest Musorgskij, ze kterých čerpám i při své tvorbě,“ dodává Dražan.

Snímek, jehož kameramanem bude Diviš Marek, by měl být věrným podobenstvím světa kolem nás. Bude vyprávět o lidské pýše, krutosti a nesnášenlivosti. Významnou roli zde hraje jak výběr hereckých typů, připomínajících Felliniho filmy, tak i volba hudby. „Věříme, že film vzbudí stejnou pozornost jako v době svého vzniku a že svou výjimečnou atmosférou zapůsobí na stále širší spektrum mladých diváků, kteří vyhledávají filmy s hlubším poselstvím,“ přeje si Pavel Dražan.

Reklama

Výběr článků

Načítám