Hlavní obsah

Countrypunkový Silvestr v klubu 007 s Hannou

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V duchu padesátých let se ponese Silvestr v jednom z nejznámějších pražských klubů, na „sedmičce“ v areálu strahovských kolejí. Hlavní hvězdou večera bude americký zpěvák kytarista a bubeník Chip Hanna, který od punku přešel ke country.

Článek

Chip Hanna se proslavil v 90. letech jako bubením přední americké punkové kapely U.S. Bombs. Pak krátce vystupoval v triu One Man Army, než se vrátil ke svým kořenům, chopil se španělky a začal hrát tradiční country,jaké v padesátých letech přinášel Merle Haggard nebo Johnny Cash.

Hanna, který se sólově již v Praze několikrát přestavil, vystoupí během večera, kdy tu pravou se tu pravou punk'n'rollovou atmosféru pokusí navodit DJs Prague City Rockers, zatímco DJ Efka nabídne pop osmdesátých let.

Hanna však nemá blízko jen ke country, ale s muzikanty z berlínských psychobillyových Mad Sin hrál i tradiční rockabilly.

Reklama

Související články

Chip Hanna v Praze

V pražském klubu 007 na Strahově vystoupí v sobotu Chip Hanna, který je známý především z účinkování v dobře známé americké punkové skupině U. S. Bombs,...

Chip Hanna kombinuje country a rockabilly

Chip Hanna, který vyměnil bicí za kytaru, se ve středu představí v pražském klubu 007 na Strahově s kapelou The Berlin Three. Bývalý bubeník punkových U.S....

Výběr článků

Načítám