Hlavní obsah

Renč točí s Rodenem Hlídače

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový český film Hlídač č. 47 podle literární předlohy Josefa Kopty natáčí v těchto dnech v Kutné Hoře režisér Filip Renč s Karlem Rodenem v titulní roli hlídače Douši.

Článek

Scénář k remaku filmu, který roztočil v roce 1937 Josef Rovenský a po jeho smrti dokončil Jan Sviták, je poslední scenáristickou prací renomovaného scenáristy Eduarda Vernera, který zemřel v roce 2003.

Verner ve svém textu vyzdvihl téma bolestného údělu člověka, který, ovlivněn a poznamenán hrůznými válečnými zážitky, doufá, že ve svém dalším životě najde díky lásce, přátelství, práci a rodinnému štěstí ztracenou rovnováhu.

Nynější režijní scénář, na němž Renč spolupracoval se Zdeňkem Zelenkou, podtrhuje dramatičnost předlohy a posiluje i domýšlí osobní vazby všech hrdinů.

Doušovu ženu bude hraje Lucia Siposová, hrobníka Ferdu Václav Jiráček, kostelníka Bártíka Vladimír Dlouhý, epizodní roli válečného invalidy dostane Jan Svěrák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám