Hlavní obsah

Spisovatel Günter Grass představil v Praze své paměti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Autobiografickou knihu s poměrně prozaickým názvem Při loupání cibule představil v pátek v pražském Goethe Institutu světově známý spisovatel a držitel Nobelovy ceny Günter Grass.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slavný německý prozaik Günter Grass zavítal do Prahy na autorské čtení své autobiografické knihy s názvem Při loupání cibule.

Článek

Grass své memoáry stylizoval na hranici autentického dokumentu a fikce a přiblížil v nich skutečné události z období mezi rokem 1938 a koncem padesátých let. Knihu stejně jako řadu dalších Grassových spisů vydalo brněnské nakladatelství Atlantis v překladu Jiřího Stromšíka.

Grass, který se věnuje i výtvarnému umění,se proslavil zejména svým románem Plechový bubínek. Jeho filmová verze získala Oscara. Grass patří ke skupině poválečných autorů, kteří popisovali období nacismu, obtížná léta poválečné obnovy, společenské hnutí v 60.letech a znovusjednocení Německa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám