Hlavní obsah

Rozhodnutí vysílací rady mohou být zpochybněna

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest exčlenů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, kterým letos v květnu soud potvrdil, že byli v dubnu 2003 odvoláni z rady nezákonně, upozornilo písemně, že hrozí nebezpečí zpochybnění všech rozhodnutí vysílací rady od dubna 2003 do května 2007.

Článek

Zdeněk Duspiva, Pavel Foltán, Josef Musil, Jiří Novotný, Petr Štěpánek a Petr Žantovský naspali v tomto smyslu v pátek 7. prosince dopis předsedovi Sněmovní komise pro sdělovací prostředky Vítězslavu Jandákovi, předsedovi kulturního výboru Sněmovny a Senátu a senátní mediální komise. Zmíněný dopis má Právo k dispozici.

"Šesti členům rady bylo znemožněno v radě pracovat a hlasovat a namísto nich rozhodovali jiní. Za těchto okolností mohou být zpochybněna všechna hlasování a správní rozhodnutí v daném období, což může mít katastrofální důsledky pro právní jistoty provozovatelů elektronických médií,“ píše se v dopise. Jmenované orgány se budou dopisem zabývat pravděpodobně na nejbližším zasedání.

Reklama

Výběr článků

Načítám