Hlavní obsah

Iron Maiden nás přijedou vrátit do 80. let

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připravte kožené kalhoty a džínové bundy s výšivkou Iron Maiden, 8. srpna 2008 totiž do Prahy dorazí klasičtí metaloví dinosauři se svou výpravnou retro show ve stylu 80. let. Nebude chybět ani maskot Eddie.

Článek

Iron Maiden příští rok vydají koncertní DVD Live After Death a vyrazí na světové turné Somewhere Back in Time - World Tour 08. Protože dobře vědí, co od nich metaloví fanoušci chtějí, svou show zaměří hlavně na zlatou éru 80. let.

"Především se zaměří na léta osmdesátá, a to jak výběrem skladeb, tak pódiovou výpravou, která naváže na legendární egyptskou produkci Powerslave tour z let 1984-85. Bezpochyby se bude jednat o nejpropracovanější show, jakou kdy kapela představila. Scéna zahrne i některé klíčové okamžiky z jejich Somewhere In Time tour z let 1986-87, výjimkou nebude ani maskot Eddie, tentokrát jako kyborg," říká Petr Novák z agentury Interkoncerts.

Jsi metalák, nebo depešák?

Skupina Iron Maiden začínala už v 70. letech, ale v masovém měřítku prorazila na začátku osmé dekády. V roce 1982 se k ní připojil zpěvák Bruce Dickinson a nastalo jejich nejslavnější období.

Melodický metal s táhlými ječivými refrény byl na vrcholu a kapela prodávala milióny desek. Vznikly slavné hity jako The Number Of The Beast, Fear Of The Dark a Bring Your Daughter...To The Slaughter. I v bývalém Československu se ulice začaly plnit drsnými typy v bundách s nápisem Iron Maiden, kteří si každého prověřovali dnes už legendární otázkou: Jsi metalák, nebo depešák?

Dickinson kapelu později opustil a věnoval se sólové dráze, záhy však zjistil, že už nikdy to nebude taková sláva jako s Iron Maiden, a vrátil se. Vystoupí samozřejmě i v Praze.

Kromě hudby slibují pořadatelé masívní pódiovou show se spoustou efektů a také předkapelu Lauren Harrisové, dcery zakládajícího člena Iron Maiden Streva Harrise.

Koncert se koná v areálu Eden (stadión Slavia Praha) a vstupenky budou k dostání od 17. prosince v síti Ticketpro.

..

Reklama

Výběr článků

Načítám