Hlavní obsah

Příští rok vyjde nová kniha o Jamesi Bondovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když nové filmy o agentu 007 Jamesi Bondovi se točí se skoro železnou pravidelností, novou knihu po smrti spisovatele Iana Fleminga v roce 1964 nejspíš nikdo nečekal. Přesto se na knižních pultech objeví příští rok 28. května a bude se jmenovat Devil May Care.

Článek

Jejím autorem je Sebastian Faulks, který dostal oficiální pověření pokračovat tam, kde Fleming před 40 lety přestal, od správců jeho pozůstalosti. Knihu vydá nakladatelství Penguin. Fleming sám napsal celkem 14 knih o Bondovi - první v roce 1953 a poslední vyšla v roce 1966.

Faulks deníku The Times řekl, že napsal asi 80 procent nové knihy přesně ve Flemingově stylu a respektoval plně Flemingova pravidla konstrukce kapitol i vět. Producentka bondovských filmů Barbara Broccoliová řekla, že kdyby jí někdo tvrdil, že to není nová kniha, ale ztracený příběh přímo od Fleminga, věřila by tomu. Děj knihy spadá do studené války a Bond jev něm vdovcem.

Faulks, který se narodil v roce 1953, začal svou spisovatelskou kariéru stejně jako Fleming mezi novináři. První knihu A Trick of the Light (Klam světla) vydal v roce 1984. Letos mu vyšla kniha Engleby. Zřejmě nejslavnější jeho kniha se jmenuje Birdsong (Ptačí píseň).

V Česku vyšla letos jeho díla Po stopách člověka (Human Traces) či Abeceda bláznů (The Fool's Alphabet).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám