Hlavní obsah

Miro Žbirka: v Anglii nepociťuji nedostatek zpěváků

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miro Žbirka, jeden z nejznámějších slovenských popových zpěváků, odpovídal v úterý na dotazy čtenářů Novinek. Dozvěděli se, proč mu říkají Meky, i proč se neodstěhoval do Anglie.

Článek

Hned v úvodu Žbirka s díky odmítl nabídku stát se předsedou českého fanklubu Beatles. "Myslím, že předsedou českého fanclubu Beatles by měl být někdo, kdo se tomu může opravdu věnovat. Já mám příliš málo času a také jsem nikdy netoužil být čehokoliv předsedou," odepsal čtenáři.

Na dotaz, zda si dovede představit, že by jeho oblíbení Beatles fungovali dodnes jako Rolling Stones, odvětil, že si to příliš představit nedovede, ale bylo by to zajímavé.  

Čtenář Robert z Plzně se pak konečně dozvěděl, proč se Žbirkovi říká Meky. "Tuhle přezdívku mi dal jeden kluk, který bydlel naproti, jmenoval se Vlado a myslím, že pocházel z Čech. Dostal jsem ji jako čtyřletý, když jsme na ulici hráli kopanou nebo hokej, bylo to podle kanadských hokejistů, kteří u nás tenkrát byli na zájezdu a měli ve svých řadách množství hráčů se jmény jako Mc Donald, Mc Cartney," vysvětlil zpěvák. 

Superstar is not my cup of tea

O odchodu do Anglie Žbirka neuvažoval a neuvažuje, i když tam má rodinné vazby: "Musím říct, že v Anglii nijak nepociťuji nedostatek zpěváků a kytaristů, bylo by samozřejmě krásné se tam prosadit, nebo také v Americe. Doufám, že se to někomu z nás z Čech, Moravy nebo ze Slovenska někdy podaří."

Adeptům televizní soutěže Superstar ale Meky moc nefandí. "Není to můj šálek čaje," pronesl zpěvák svou druhou mateřštinou (angličtinou).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám