Hlavní obsah

Famufest ukáže mladý film i videoart

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční přehlídka tvorby studentů Filmové Akademie Múzických Umění Famufest se letos koná 8. až 11. listopadu v pražském Divadle Archa. Připraveny jsou klasické projekce i videoart, fotografie či interaktivní instalace.

Článek

Smyslem festivalu Famufest je podle organizátorů předvést veřejnosti díla vytvořená studenty pražské FAMU či ocenit nerealizované scénáře. Tradičně patří do doprovodného programu koncerty a nebudou chybět ani odborné přednášky.

"V Arše proběhnou workshopy a přednášky, jejichž cílem je také sblížení studentů AMU a dalších uměleckých škol v Praze. Na programu je například komentovaný blok nových analogových videoklipů, přednáška o filmových titulcích a plakátech nebo diskuse o současném českém videoartu doplněná o ukázky přítomných autorů," uvedla za organizátory Vendulka Kraslová.

Večery na Famufestu budou patřit hudbě. Dorazit má např. americká noise-popová kapela The Deerhunter, projekt Al Haca nebo domácí elektroničtí MIDI LIDI, Sporto a UNDO. Festival pak uzavře v intimnějším stylu německý urbanfolkový kytarista Noel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám