Hlavní obsah

Zemřel autor písničky Boty proti lásce

Novinky, DPA, BBC, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lee Hazlewood, 78letý muzikant a producent, který složil slavnou písničku These Boots Are Made For Walkin (Boty proti lásce), zemřel 4. srpna nedaleko Las Vegas. Delší dobu trpěl rakovinou.

Článek

Hazlewood napsal několik hitů pro Franka Sinatru a velmi pomohl ke slávě i Nancy Sinatrové. Napsal pro ni slavnou These Boots Are Made For Walkin, kterou zpívají mnozí interpeti dodnes, patří k nejpředělávanějším písničkám. U nás je známá jako Boty proti lásce (Yvonne Přenosilová) a nechybí ani v trampských zpěvnících.

Hazlewood se narodil v roce 1929 v Oklahomě. Bojoval v Koreji a po válce působil jako diskjockey v rádiu. Současně psal písničky a začal sbírat zkušenosti i jako producent.

Spolupracoval i s Nickem Cavem. V roce 1995 prožil překvapivý comeback, když vyrazil s Nancy Sinatrovou na turné. Jeho posledními deskami bylo právě společné album s Nancy a sólové Cake Or Death (2006).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám