Hlavní obsah

Licenci na digitální vysílání by měl dostat každý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po vypnutí analogového televizního vysílání by měla být podle nového zákona zrušena výběrová řízení na udělování vysílacích licencí a dostanou je všichni, kteří o ně požádají. Zákon, který to umožní, prošel v pondělí Legislativní radou vlády.

Článek

"Zákon nastavuje nová, průhledná pravidla pro získání licencí po roce 2010, kdy předpokládáme skončení analogového vysílání. Tato pravidla jsou založena na principu otevřené soutěže," uvedla po zasedání LRV mluvčí předsedy legislativní rady vlády Simona Cigánková.

Legislativní rada vlády se tak přiklonila k variantě, podle níž dostanou do okamžiku ukončení analogového vysílání kompenzační licenci televize, které ji již získaly a pak o ni vinou soudních sporů přišly. To se týká Febio TV, TV Barrandov, TV Pohoda, Óčka, Z1 a RTA.

"Po dobu od účinnosti tohoto zákona do doby skončení analogového vysílání se otevírá konkurenční prostředí ve stávajícím stavu tak, že se kompenzační licence do 10. října 2010 dostane i šesti žadatelům, u kterých Rada pro rozhlasové a televizní vysílání již o udělení licence na digitální vysílání rozhodla," uvedla Simona Cigánková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám