Hlavní obsah

V Praze vystoupí průkopníci punku The Damned

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pražském klubu Futurum vystoupí 26. srpna britská skupina The Damned, která patřila k průkopníkům punku v Anglii. V roce 1976 natočili vůbec první punkový singl New Rose a první punkové album Damned Damned Damned. V osmdesátých letech stáli u zrodu scény gotického rocku.

Článek

U kolébky The Damned stáli bubeník Rat Scabies a kytarista Captain Sensible. Se svým přímočarým punkem rychle prorazili a jako první anglická kapela vyrazili na americké turné. V roce 1978 se však skupina rozešla, aby se krátce poté opět dala dohromady a pokračovala v kariéře.

Úroveň potvrdilo album Machine Gun Etiquette. Jedním z dalších vrcholů vrcholů bylo 2LP The Black Album z roku 1980 s hity Love Song, Smash It Up a Wait For The Blackout, které naznačovala příklon k nově vznikající scéně gotického rocku. V první polovině osmdesátých let se mu skupina, jejíž obsazení se měnilo, začala věnovat, což dokumentuje album Phantasmagoria.

V současném obsazení působí dva původní členové, zpěvák Dave Vanian a kytarista Captain Sensible.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám