Hlavní obsah

Muzikál Pán prstenů: 500 kusů brnění na jevišti

Novinky, DPA, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O muzikálu podle bible žánru fantasy Pán prstenů se mluvilo velmi dlouho, nyní se chystá londýnská premiéra. Vzbuzuje značné obavy - chceme skutečně vidět Froda a Gandalfa, jak tančí na pódiu a zpívají? Není to celé tak trochu nesmysl?

Článek

Nejdražší muzikál v historii Londýna se připravoval přes tři roky. Účinkuje v něm padesát herců, kteří budou nosit pět set kusů brnění a potřebují stopadesát různých zbraní. Pohybovat se mají na speciálním otočném pódiu, které váží čtyřicet tun a je vybaveno sedmnácti výtahy. 

Myšlenka udělat z více než tisícistránkového eposu J. R. R. Tolkiena muzikál se od začátku setkávala s odporem. Mnozí se ptali, jak dlouhé by muselo být představení, aby nepoškodilo košatý příběh a jestli muzikál není spíše zesměšněním literárního díla.   

Režisér a spoluautor scénáře Matthew Warchus věnoval projektu téměř čytři roky. "Chtěl jsem si být sám jistý, že bych to rád dělal, ať už z toho bude hit nebo ne. Neřekl jsem, že do toho jdu, dokud jsem si ten problém nevyřešil," říká.

Producent Kevin Wallace připouští, že téměř polovina příběhu byla  "vykuchána". První verze, která měla premiéru v Torontu, prý trvala téměř čtyři hodiny a reakce kritiky byly chladné až výsměšné. Druhá verze připravená pro Theatre Royal Drury Lane v Londýně byla ještě více proškrtána a trvá "jen" tři hodiny. Kritiky to ovšem neumlčelo. Na jízlivé poznámky o hobbitech tančících jako v Las Vegas si tvůrci museli zvyknout.

Ukázky z muzikálu najdete zde.

Anketa

Co si myslíte o nápadu udělat muzikál Pán prstenů?
Totální nesmysl
72,5 %
Skvělý nápad
11,4 %
Nevím, nemohu posoudit
16,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4989 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám