Hlavní obsah

Nové desky - Travis, Manic Street Preachers i Garcia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden najdete mezi hudebními novinkami například páté album britské skupiny Travis nebo novinku Send Away The Tigers amerických Manic Street Preachers. Z domácí tvorby by vám neměl ujít projekt Garcia.

Článek

Travis: Boy With No Name

Mezi nejznámější britské kapely patří bezesporu Travis, kteří připravili své novinkové a v pořadí páté album The Boy With No Name. Za kapelu a její hudbu mluví jasně historie, její předchozí alba patří dodnes mezi nejlepší kytarovky ve Velké Británii a nezapomenutelné singly Sing nebo Why Does It Always Rain On Me? můžete dodnes slyšet v rádiích.

Sony BMG

Manic Street Preachers: Send Away The Tigers

Po sólových albech Jamese Deana Bradfielda a Nickiho Wirea dokončili Manic Street Preachers práci na novém studiovém albu, jehož příchod již před časem ohlásil hitový singl Your Love Alone Is Not Enough, na kterém spolupracovala Nina Persson z The Cardigans. Nové album produkoval Dave Eringa a o konečný zvuk se postaral Chris Lord-Alge (Green Day, My Chemical Romance).

Sony BMG

Garcia: Woven Ways

Někdejší zpěvačka Dún an doras Katka García je už nepochybným pojmem v hudbě označované za keltskou. Podrobný poslech ale ukazuje, že irské či jinak ostrovní tradicionály a songy se tu proměnily v nadstylově nádherné písně s angloamerickými kořeny, kterré však jsou současně velice "naše". Muzikant, skladatel i aranžér Luboš Malina (Druhá tráva, Pavel Bobek aj,.) si do studia pozval rytmiku Adama Stivína a Davida Landštofa, kytaristu Petra Košumberského plus několik dalších výborných hostů. Hudební producent Martin Ledvina na desku dohlížel.

Supraphon 

R. Kelly: Double Up

Zpěvák, skladatel, producent a multiinstrumentalista R. Kelly inspiroval r´n´b nováčky jako Fat Joe a Ciara, ale i už dobře známého Snoop Dogga. Novinka nese název Double Up a v prvním singlu Same Girl si zahostoval Usher. Nechybí ani současný hit I'm A Flirt Remix feat. T.I. T-Pain.

Sony BMG

Soňa Pavelková: S'n'P

Finalistka třetí řady soutěže Česko hledá SuperStar Soňa Pavelková, která se našla v žánru r'n'b, vydává svou debutovou desku s názvem S'n'P. I přes svůj mladý věk se v deseti písních snaží reflektovat svůj vlastní život, zkušenosti, postoje a názory. Celý repertoár vznikl v Americe, pro Soňu skládají dva hudebníci z Minneapolis Chris Heidman a Jeff Lorentzen. Dvěma písněmi přispěl skladatel a muzikant Čenda Kavečka. Texty pro zpěvačku napsal její dvorní textař Radek Šedivý.

Panther 

LA4: Panoptikum

LA4, který roky působil ve skupině Indy a Wich, ohlásil odchod na sólovou dráhu již před dlouhou dobou. Od té doby se zprávy o vydání sólové desky postupně objevovaly a zase mizely. Ve Wichově studiu Golden Touch nahrál LA4 větší část tracků, pod kterými je producentsky podepsán právě Wich. Další beaty pocházejí od špičkových tuzemských producentů: Marko, Enemy a Mike Trafik (PSH). Jako hosty si LA4 pozval následující rapery: Vladimira 518, Oriona (oba z PSH), SuperCrooo, Indyho a slovenského VECe.

Sony BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám