Hlavní obsah

Obnovení Police zahájili turné, napětí v kapele trvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VANCOUVER

Legendární britská skupina The Police v noci na úterý v kanadském Vancouveru zahájila pětiměsíční světové turné. Naposled hrála před 21 lety. Letos se dala opět dohromady.

Článek

Během turné vydají The Police, kteří patřili k nejvýznamnějším představitelům nové vlny přelomu 70. a 90. let,  také výběr třiceti svých největších hitů. Na trhu by se měl objevit v červnu před zahájením evropské části turné.

Kytarista Andy Sunmmers ještě před koncertem slíbil, že se skupina bude snažit písně včetně hitů  Roxanne, Don't Stand So Close To Me a Message In Bottle podat svěže. "Složili jsme tyto slavné písně, ale díváme se na ně jako na nový materiál," sdělil deníku Vancouver Sun. "Předělali jsme je, ale slavné riffy v nich zůstaly." Podle něj na koncertním repertoáru pracovali dva měsíce, aby ho vypilovali k dokonalosti.

Bubeník Stewart Copeland ale přiznal, že v kapele nadále panuje napětí, které vedlo k rozchodu tří velkých individualit. "Dva tři dny hezky hrajeme, ale pak si zase začneme lézt na nervy," uvedl pro agenturu Reuters. "Být v Police není to nejpříjemnější místo na světě. Je to postel plná růží se vším všudy - i s trny."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám