Hlavní obsah

Ewan McGregor přešel z Hvězdných válek na Shakespeara

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Ewan McGregor (Trainspotting, Hvězdné války) se rozhodl obrátit zády k Hollywoodu a šel hrát za minimální mzdu do londýnského divadla. Láká ho totiž Shakespeare.

Článek

Šestatřicetiletý McGregor, který hrál Obi-Wan Kenobiho ve Hvězdných válkách, ukázal, že o peníze už mu skutečně nejde. V novém zaměstnání bude podle CNN pobírat plat 790 dolarů za týden, což je minimální plat pro britské herce.

Na popud uměleckého ředitele divadla Donmar Warehouse Michaela Grandagea dostal McGregor úkol nastudovat roli Jaga v Othellovi. Znají se díky spolupráci na jednom muzikálu. Premiéra Othella je naplánována na 4. prosince.

I přes McGregorovy závazky v divadle není vyloučeno, že se brzy objeví v pokračování kultovního snímku Trainspotting. Režisér Danny Boyle v dubnu v Německu prozradil, že o něm vážně uvažuje. V pokračování by chtěl ukázat, jak se vyvinuly postavy z Trainspottingu, když se z nich stali čtyřicátníci. Přesné datum, kdy by se film měl objevit v kinech, však neuvedl.

Hlavní role v prvním Trainspottingu udělala z Ewana McGregora světovou hvězdu. Film je ovšem slavný i díky soundtracku, na němž nalezneme taková jména jako Iggy Pop, Primal Scream, Blur, Lou Reed či Underworld.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám