Hlavní obsah

Pražský výběr představil desku Vymlácený rockový palice

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Legendární skupina Pražský výběr představila ve čtvrtek v pražském klubu Mecca nové album Vymlácený rockový palice. Není to však Pražský výběr, jaký jsme znali od 80. let. Michal Pavlíček ani Vilém Čok v kapele nejsou. Desku natočil Michal Kocáb a Klaudius Kryšpín s novým kytaristou Glennem Proudfootem a basákem Richardem Scheuflerem.

Článek

"Máme za sebou dva měsíce zkoušení, bylo to šílené," řekl na úvod Kocáb. Skupina zahájí v září velké turné, na léto je připraveno DVD s klipy. Na turné vyrazí s obrovskou scénou, kterou Kocáb přirovnal ke stylu Rolling Stones.

Deska vychází s dvouměsíčním zpožděním. "Zpoždění zavinila především moje osoba," řekl Kocáb. "Přemíchávali jsme to, vylepšovali. Byla tam snaha zachovat ducha Pražského výběru."

Na koncertech skupina nechce měnit aranže ani u starých písniček z éry Michala Pavlíčka. "V podstatě budou znít tak, jako zněly dříve, jsou tam jen jiná sóla," upřesnil frontman skupiny.

Pavlíček o desce nevěděl

Kocáb také nedávno řekl, že s Michalem Pavlíčkem není ve sporu a jde jen o nedostatek času na spolupráci. Pavlíček však koncem minulého roku reagoval velmi emotivně a vyloučil jakoukoliv spolupráci poté, co se dozvěděl z médií, že vyjde nová deska bez jeho vědomí.  

Původně prý počítal s dohodou posvěcenou Václavem Havlem, podle níž se mělo s Výběrem rok počkat. Kocáb měl mezitím vydat své sólové CD. "Myslím, že byla z naší strany snaha se domluvit a že verze Pražského výběru v původní sestavě v příštím roce měla šanci. Teď je to už passé," řekl.

Nové písničky nejsou až tak vzdáleny zvuku kapely z 80. a 90. let, kytarista Proudfoot však styl celé skupiny zákonitě pozměnil. Jeho rychlá tvrdá sóla se Pavlíčkovým nepodobají ani v nejmenším.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám