Hlavní obsah

Spielbergův příští sci-fi epos o červích dírách

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Steven Spielberg zadal scénáristovi Jonathanu Nolanovi k rozpracování sci-fi příběh o červích dírách a nových dimenzích. Film Interstellar se ale nebude točit hned, protože Spielberg má teď na programu čtvrtého Indiana Jonese.

Článek

Spielberga přivedl k tématu červích děr a cestování časem fyzik Kip S. Thorne. O ději se toho moc neví, kromě toho, že hrdinové Interstellaru budou poletovat v jiné dimenzi.  

Jonathan Nolan napsal např. Memento nebo Dokonalý trik. "Pracovat se Spielbergem je jako být zasažen meteoritem složeným z loterijních lístků, které všechny vyhrávají," řekl.

Spielberg má teď ale plnou hlavu čtvrtého dílu Indiana Jonese. Hlavním představitelem zůstavá čtyřiašedesátiletý herec Harrison Ford, jeho filmovou partnerkou má být podstatně mladší Cate Blanchettová.

Točit se začne v létě. Indiana Jones byl jedním z největších trháků 80. let. Tehdy tato směsice oddechové akce, mystiky a střípků humoru zafungovala na diváky po celém světě a Harrison Ford se stal jejím symbolem. O tom, že se natočí čtvrtý díl, se spekulovalo dlouhá léta. Ford mezitím zestárl, ale tvrdí, že ve filmu bude stejně akční jako dříve. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám