Hlavní obsah

Ladislav Chudík se vrátil na scénu divadla

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Po vážné nemoci se v pátek vrátil na scénu Slovenského národního divadla (SND) legendární slovenský herec Ladislav Chudík (82). Po téměř dvou letech se objevil v roli číšníka ve hře Tančiareň a diváci mu v závěru připravili několikaminutový aplaus.

Článek

Při návratu nestora slovenského herectví na divadelní scénu seděli diváci na schodech a stáli pod balkóny. V rukou vděčných diváků se při děkovačce objevil transparent "Mistře, dokázal jste to". Jak prozradila hercova manželka Alena (57) přáním Chudíka bylo zahrát si ještě jednou v současné budově činohry, z níž se na jaře první scéna stěhuje do nových prostor. "Chtěl by hrát i na nové scéně národního divadla," prozradila Alena Chudíková.

Na scéně činohry SND debutoval Chudík před neuvěřitelnými 62 lety. Představitel doktora Sovy ze seriálu Nemocnice na okraji města byl před dvěma lety hospitalizovaný se zápalem břišní dutiny a podrobil se náročné operaci. Po dalších komplikacích se jeho stav zlepšoval jen pomalu a na procházky chodil pouze v invalidním vozíčku v doprovodu manželky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám