Hlavní obsah

Letopisy Narnie se vracejí do Česka

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěchu filmu Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, který se částečně natáčel v Česku, se u nás bude od začátku dubna točit i nový příběh Letopisy Narnie: Princ Kaspian. Režisér Andrew Adamson (Shrek, Shrek 2, Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň) tu se svým štábem bude pracovat 18 týdnů, ve filmu budou hrát i čeští herci, například Klára Issová, která dostala roli čarodějnice.

Článek

V pokračování Letopisů se děti vracejí do země Narnie a zjišťují, že tu uplynulo tisíc let a vládne zlý král Miraz. Společně s barvitými stvořeními Narnie se tedy vydávají do boje za práva prince Kaspiana panovat.

"Skutečnost, že se Narnie vrací do Čech, jenom potvrzuje neutuchající zájem o Českou republiku včetně jejích lokací, výborné infrastruktury, kvalitních a profesionálních štábů a herců i konkurenceschopných finančních rozpočtů," říká k tomu Matthew Stillman ze společnosti Stilking Films, která už se za českou stranu podílela mj. na filmech Casino Royal, Iluzionista, Agent bez minulosti a dalších.

Dalším hollywoodským filmem, který Stilking Films v Praze jako koproducent přivítá, je akční sci-fi Wanted, kterou tu bude 12 týdnů natáčet moskevský režisér Timur Bekmambetov (Noční hlídka, Denní hlídka) s Morganem Freemanem a Jamesem McAvoyem v hlavních rolích. Vznikl podle komiksového románu Marka Millara a vypráví příběh obyčejného účetního, který zjistí, že jeho dlouho pohřešovaný otec je vrah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám