Hlavní obsah

Vyšla vzpomínka na Jamese Browna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno zesnulému kmotru soulu a funku Jamesi Brownovi vyšla kompilace The Best of - Living in America. Obsahuje pozdější Brownovu tvorbu i pár zajímavých živých nahrávek.

Článek

James Brown, který zemřel 25. prosince 2006 v nemocnici v Atlantě, zasáhl několik generací a ovlivnil řadu subkultur. Pro jednoho je nezapomentulným kmotrem soulu, pro druhého maestrem tanečního funky, pro třetího praotcem hip-hopu. Jisté je, že by se mohl honosit titulem "jeden z nejvykrádanějších umělců světa."

Pro Američany je důležitý i politicky, protože svou popularitu využil v boji o rovnoprávnost černochů (Say It Loud, I´m Black and I´m Proud), ale podstata jeho nesmrtelnosti je asi v něčem jiném. Říká se, že "funk je o sexu" a kdo to vystihuje lépe než právě pan Sex Machine?

Living in America obsahuje písničky z pozdější fáze Brownovy kariéry, které nejsou tak "profláklé", ale jsou tu také živé verze nejslavnějších hitů z 50. až 70. let jako Please, please, please, Papa´s got a Brand New Bag a Get Up - I Feel Like Being a Sex Machine, chybí ale I Got You (I Feel Good). CD patří k řadě výběrů s mimořádně sníženou cenou. 

James Brown: The Best of - Living in America, Sony BMG 2007 

Reklama

Související články

Film o Jamesi Brownovi: kdo ho bude hrát?

Nejednoho fanouška po smrti legendárního Jamese Browna napadlo, že o něm někdo musí natočit film. A je to tady. Režisér Spike Lee potvrdil listu Daily Variety,...

Výběr článků

Načítám