Hlavní obsah

Vracejí se původní sestavy Van Halen, Rage Against the Machine i Police

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že rok 2007 bude ve znamení návratů původních sestav slavných kapel. Po letech pravděpodobně uvidíme hrát naživo The Police, Van Halen nebo Rage Against the Machine.

Článek

Koncem minulého roku přišel bývalý zpěvák skupiny Van Halen David Lee Roth do studia Eddieho Van Halena a navrhl, že si trochu zazkouší. Podle nejmenovaného zdroje časopisu RollingStone se kdysi rozhádání rockeři skvěle shodli a vypadá to na velký "reunion". Mluví se i o velkém letním turné, po mnoha letech s původním zpěvákem v čele, ale není to oficiální.

Legenda amerického stadiónového rocku bude letos v dubnu uvedena do Rock´n´rollové síně slávy. Pozván je David Lee Roth i jeho nástupce Sammy Hagar, uvádí Rollingstone. 

Rage Against the Audioslave

Také fanoušci usekávaných riffů a levičáckých textů se letos dočkají:  skupina Rage Against the Machine (RATM) má v dubnu po sedmi letech znovu zahrát v původní sestavě, uvedl deník Los Angeles Times. Mají hrát na americkém festivalu Coachella Valley Music and Arts Festival. Byli tam hlavními hvězdami už na prvním ročníku v roce 1999.

RATM se podle novinářů rozpadli kvůli hádkám mezi temperamentním frontmanem Zackem de la Rochou a zbytkem kapely. Kytarista Tom Morello, basista Tim Commerford a bubeník Brad Wilk se pak spojili se zpěvákem Chrisem Cornellem a vytvořili formaci Audioslave, která se okamžitě zařadila k rockové špičce. [celá zpráva]

The Police

Na závěr z jiného soudku. Britská legenda The Police v čele se zpěvákem Stingem přislíbila návrat a vystoupení při předávání cen Grammy 11. února.

Sting alias Gordon Mathew Sumner, kytarista Andy Summers a bubeník Stewart Copeland koncertovali naposledy v roce 1986. V 80. letech patřili k absolutní světové špičce a dodnes znějí v éteru především hity Roxanne a Every Breath You Take. Sting má za sebou i velmi úspěšnou sólovou kariéru, ale věrní fandové vědí své: Police jsou prostě Police. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

The Police zahrají živě na Grammy

Při předávání cen Grammy 11. února se diváci dočkají výjimečné události. Skupina The Police, která se po dlouhé době vrací na scénu, přislíbila živé...

Výběr článků

Načítám