Hlavní obsah

Vzniká muzeum Woodstocku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kultovní hudební festival Woodstock bude mít muzeum. Jak uvedl server Recordonline.com, má stát přímo na pozemku, kde se Woodstock v roce 1969 konal. Je to pocta, nebo spíše definitivní pohřeb rock´n´rollu?

Článek

Jimi Hendrix, Carlos Santana, Joe Cocker - pro školní děti to možná budou jen další otravná jména z muzea, něco jako Karolína Světlá a Božena Němcová. Hodně bude záležet na formě, kterou bude moderní hudební historie podána.

Projektu muzea se ujali např. lidé z History Channel a americké Rock´n´rollové síně slávy. Otevřít by se mělo v roce 2007 a nabídne videoprojekce, interview, artefakty z 60. let a samozřejmě hudbu. Zážitky ze 60. let budou ze záznamu vyprávět tehdejší promotéři, návštěvníci koncertu i muzikanti.

Nejslavnější rockový festival všech dob se konal u amerického městečka White Lake v srpnu 1969. Zahrála na něm muzikantská elita - Carlos Santana, The Who, Ten Years After, Jimi Hendrix a další. Davy lidí vnikly na akci bez lístků, to ale nadšeným organizátorům vůbec nevadilo, jak ukazuje i rozhovor ve známém filmu Woodstock.  Myšlenku festivalu se v USA pokusili po letech obnovit, ale taková sláva jako v roce 1969 už to nikdy nebyla.

Anketa

Máte ze vzniku muzea radost?
Ano
88,3 %
Mám smíšené pocity
6,4 %
Ne
5,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 282 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám