Hlavní obsah

Jacksonovo dlouho očekávané vystoupení skončilo propadákem

Novinky, DPA, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michael Jackson převzal v Londýně Diamantovou desku udělovanou interpretům, kteří prodají více než 100 miliónů alb. Vystoupil naživo poprvé od loňského června, ale fanoušky moc nenadchnul. S dětským sborem zazpíval jen část charitativního singlu We Are The World, navíc vypadával zvuk a Jackson raději zmizel z pódia. Slibovaný Thriller se nekonal.

Článek

Jackson, který měl původně zpívat hit Thriller ze stejnojmenného alba, jež patří s 50 milióny prodaných kusů k nejúspěšnějším na světě, působil podle agentur nejistě jak hlasově, tak i chováním. Předávání Světových hudebních cen připomnělo 25. výročí vydání alba Thriller. Videoklip Thriller byl zvolen 2. nejlepším videoklipem historie v největší české klipové anketě (30 000 hlasujících). [celá zpráva]   

"Byl to můj sen, aby se Thriller stal nejprodávanějším albem.... a Bůh vyslyšel mé modlitby," prohlásil Jackson při přebírání Diamantové desky. Zároveň poděkoval fanouškům a rodině, především svým třem dětem, které jsou s ním v Londýně.

Podivné vystoupení ještě zvětšilo obavy, že Jackson je totálně na dně a velký comeback není reálný. Jeho věrná fanynka Martina Chavez, která kvůli jedné písničce přijela až z Birminghamu a zaplatila 180 Euro za vstupenku a cestu, měla slzy na krajíčku: "Jacko vypadal jako smrt a zazpíval tři verše, přitom měl uvést svůj comeback Thrillerem."

V současnosti Jackson připravuje v Bahrajnu novou desku. "Užívám si, že jsem zase ve studiu a dělám muziku," tvrdil nedávno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám