Hlavní obsah

Drahouškům Aerosmith jeden disk nestačí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 30 let objíždí svět nezastavitelná rock´n´rollová mašina jménem Aerosmith. Devil's Got A New Disguise: The Very Best Of Aerosmith se snaží zachytit to nejlepší z jejich kariéry a navíc přidává dvě docela dobré nové pecky.

Článek

Příběh Aerosmith sahá ještě před rok 1970, kdy Steven Tyler hrál v kapele Chain Reaction. Začali coververzemi Beatles a Yardbirds, což je znát i na roztomile beatlesácké nahrávce When I needed You (najdete ji na výběru Pandora´s Box).

V roce 1970 hráli poprvé s Joe Perrym jako Aerosmith a od té doby měli tolik hitů, že se snad na jedno CD ani nemohou vejít. Písničky na Devil's Got A New Disguise jsou vybrané dobře - Love In an Elevator, Walk This Way, Dream On, Sweet Emotins,Crazy, či Livin on the Edge jsou nesmrtelné hity a stejně tak by tu mohla být i Mama Kin, Eat the Rich, Get a Grip a další.

Nové nahrávky Sedona Sunrise a Devil´s Got a New Disguise nezklamaly, blíží se zvuku nabitého alba Get a Grip. První je spíše do blues, druhá klasická rocková vypalovačka. Nezbývá než doufat, že je ještě někdy zahrají v Praze, momentálně jedou turné po Kanadě a USA a na Evropu to moc nevypadá.

Aerosmith: Devil´s Got a New Disguise - The Very Best of Aerosmith, Sony BMG 2006  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám