Hlavní obsah

Slavík chystá pro hlasující auto

Novinky, Musica Bohemica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy na Českého slavíka Mattoni 2006 vrcholí. První z mnoha cen hlasujícím už jsou rozděleny a na hlavního výherce čeká auto.

Článek

Do slavnostního koncertu k 41. ročníku ankety Český slavík Mattoni o nejpopulárnějšího zpěváka, zpěvačku a skupinu v České republice, který se bude konat 9. prosince 2006 ve Státní opeře Praha, zbývá ještě skoro měsíc, ale hlasování je už dávno v plném proudu. Může se hlasovat na internetu nebo pomocí SMS. A právě letošní hlasování esemeskami obsahuje specifickou novinku - kromě desíti vylosovaných týdně, kteří vyhrávají kosmetické balíčky Avon, mobily BenQ-Siemens a cédéčka, si jako dárek každý hlasující může stáhnout melodii některé z desítek populárních písní.

Hlavní cena se však objeví až při přímém přenosu na TV Nova - jeden hlasující vyhraje zájezd do Brazílie a automobil Kia Cee´d. Bude to jeden z prvních exemplářů horké a ze všech stran probírané automobilové novinky, kterou právě v těch dnech začne vyrábět nová továrna nedaleko Žiliny. Detailněji si jej můžete prohlédnout při přenosu na TV Nova - bude přímo na pódiu.

Slavík na obrazovce

Letošními moderátory budou Roman Ondráček a Miloš Pokorný, duo moderátorů, bavičů a zpěváků, známé pod názvem Těžkej Pokondr. Přípravy na televizní show jsou sice zahaleny tajemstvím, ale je známo, že už existuje scénář, který obsahuje několik variant podle toho, kdo budou zpívající hosté televizního přenosu. O nich právě probíhají jednání.

Bývá zvykem, že většinu z nich tvoří loňští vítězové. Letos by se měl objevit i jeden ze slavných Slavíků minulosti. Peter Nagy chce jen kvůli této akci přiletět až z USA, kde v současnosti žije. Těžkej Pokondr bude první moderátorskou dvojicí, která uvedla obě české prestižní ankety. Anketu kritiků (tehdy ještě pod názvem Gramy) v roce 1996 a deset let poté anketu veřejnosti.

Kdo hlasuje? Už po osmé probíhá Český slavík ve spolupráci s generálním partnerem, minerální vodou Mattoni, s níž je možné se potkat i na špičkových domácích festivalech, kde pod jejími křídly dostávají prostor nové talenty české hudební scény. V novodobé historii se anketa výrazně proměnila. Každoročně se stále více omlazuje. I letos v hlasování jasně dominuje věková skupina 20 - 29 let a roste skupina teenagerů. Projevuje se to i ve výsledcích hlasování, které jsou rok od roku proměnlivější a pružněji reagují na to, co se na české scéně děje. Ubývá toho, čemu se říká stálice.

I když pořadatelé z agentury Musica Bohemica upozorňují, že i přes někdy až padesátiletý věkový rozdíl Karel Gott dobře dopadá i u teenagerů: "Kdyby to bylo jen podle nich, i tak by se dostal mezi prvních pět." Gott je v tom ovšem světová rarita. Chcete-li také hlasovat v anketě Český slavík Mattoni 2006, navštivte pro pravidla stránku www.ceskyslavikmattoni.cz nebo hlasujte rovnou na internetové stránce www.slavik.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám