Hlavní obsah

Taneční soutěž přitáhla k ČT skoro dva milióny lidí

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Skoro dva milióny diváků, přesněji 1,96 miliónů lidí, si sedlo v sobotu večer před televizory a dívalo se na první přímý přenos taneční soutěže StarDance... když hvězdy tančí, na programu ČT 1. Takový divácký úspěch Česká televize dlouho nezažila.

Článek

"Podle měření sledovanosti se na StarDance dívalo 46,3 procenta všech diváků, kteří měli v tu dobu zapnutou televizi. Máme z toho radost," řekl v neděli Právu vrchní a programový ředitel ČT František Lambert.

Ačkoliv se v sobotu ještě nehlasovalo naostro, přízeň porotců i diváků v naplněném sále na pražském Výstavišti  si získaly dva páry - herečka Mahulena Bočanová a Jaroslavem Kunešem a desetibojař Tomáš Dvořák s Kamilou Tománkovou.

Bočanová během šestitýdenního tréninku zhubla o devět kilo, poranila si a zase vyléčila nohu, takže nemusela tancovat s ortézou, což jí hrozilo. "Už i ze spaní škubu nohama v rytmu čači nebo quickstepu," svěřila se Bočanová. Její partner Kuneš novinářům tvrdil, že při tanci je nejtěžší "vypadat normálně."

Dvořák o sobě prozradil, že trénoval čaču ve sportovních maskáčích doplněných předepsanou španělskou taneční obuví, což jsou boty na podpatku. "Dneska jsem za zálesáka a chodím jako vidlák," zhodnotil svůj exteriér.

Soutěž, ve které se utká v klasických a latinskoamerickým tancích osm párů složených vždy z celebrity a profesionálního tanečníka, se bude vysílat živě každou sobotu až do předvečera Štědrého dne.

O vypadnutí páru rozhoduje odborná porota a hlasování diváků, podobně jako v Česko hledá SuperStar. Vysílací licenci na soutěž koupila ČT od BBC. Její pracovník-dohlížitel přijel na první sobotní přenos a televizi chválil. "Pokud jste nebyli nejlepší, tak jste určitě druzí po BBC," řekl dohlížitel Lambertovi. Soutěž se vysílá v patnácti zemích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám